Saját képi világ- fotótábor 13-18 éveseknek

A táborban megtanulhatod, hogyan kell fotózni. Ha van kamerád hozhatod, ha nincs, adunk. Fotótáborunkba elsősorban középiskolás korú gyerekeket várunk. Rengeteget fogunk fotózni, megértjük a képkészítés lényegét, s elsajátítunk egy olyan látásmódot, amivel könnyen meglátjuk az élet szépségét, amit meg is örökítünk. Megismerkedünk fényképezőgépunk funkcióival is, és a filmkészítés alapjait is megtanuljuk. Sőt, a táborban megismerkedünk a mai képfeldolgozó programokkal, és kipróbáljuk azokat a lehetőségeket, amelyek ezek a szoftverek rejtenek. A táborban készült képeket, videókat a tábor végén megkapjátok.
A gyerekek igényeihez alkalmazkodunk, így 40-60 perc fotós foglalkozás után 10-20 perces más jellegű tevékenységgel kötjük le őket.
Ezek lehetnek tollasozás, focizás, valamint egyéb szabadban zajló játékok.
A táborban az ételeket együtt készítjük el, mindennap másokkal, akik aznap egyéb konyhatündéri feladatokat is ellátnak.  Egyik nap kirándulunk, jó idő esetén fürdünk a tatai tóban.

Részletes program

Hétfőn a megérkezés, helyfoglalás után játékos formában ismerkedünk, majd szakmai beszélgetés keretében tisztázzuk, ki mit vár el, miért jött a táborba. Az ebédet együtt készítjük el, ebéd után rendet rakunk a konyhában, majd relaxáunk kicsit, akiknek van kedvük, fürödhetnek a kerti medencében. Délután a téma a hosszú záridő – rövid záridő lesz. Fél hétkor kezdődik a vacsora, majd ezt  követően a hálakört a közeli és gyönyörű Kálvária dombon tartjuk. Utána fürdünk, és melegebb ruhát húzunk. Készülünk az éjszakai fotózáshoz.

Kedden az ébresztő után következik a reggeli, majd déleött a képkivágás szabályairól beszélgetünk. Délben elkészítjük az ebédet, megebédelünk, rendbe rakjuk a konyhát. A csendes pihenő alatt vagy alszunk, vagy fürdünk a medencében. Délután kettesével felfedezzük a falut a fényképezőgépünkkel. Vacsora után újból kimegyünk a Kálváriára, ahol hálát adunk azokért a jókért, amelyekben ma részesültünk. Este képnézegetés következik, kiértékeljük a képeket, amelyeket megosztunk másokkal.

Szerdán reggeli után a fényekről és az árnyékokról beszélgetünk. Ebéd után ismét pihenünk, majd délután megismerkedünk a portréfotózás rejtelmeivel jelmezben vagy anélkül.

Csütörtök egy kivételes nap lesz, hiszen korábban kelünk, és vonattal elmegyünk Tatára fürödni. De nemcsak fürdünk, hanem a sportfotózás tudományába is belekóstolunk. Aznap az ebédünk szendvicsekből fog állni, csak este eszünk meleget, amit újfent közösen készítünk el – bográcsban – paprikáskrumplit. A hálakör most a kertben fog történni, és utána újra megnézzünk az aznap készült fotókat, és kiértékeljük azokat.

Pénteken délelött a reggeli után meglepetés program Na ez mi? címmel. Az ebéd előtt összapokolunk, rendet rakunk magunk után. Majd kettő órától az egész heti munkát kiértékeljük, és 4-5-ig átadjuk az okleveleket. Ennek az utolsó programnak a szülők is részesei lehetnek, sőt, szeretnénk is, ha jelen lennének.

Hozzatok magatokkal kényelmes ruhát, túracipőt, strandruhát, törölközőt, a portréfotozáshoz vicces fejfedőt, arcfestéket. Taj kártyát, fényképezőgépet vagy telefont, amivel tudtok fotózni, apró filmrészletet felvenni. S angyalkásat is fogunk játszani, ezért szükség lesz apró ajándékra, amit annak az ágyára csempészhertsz oda, akit húzol. Ez lehet csoki, képeslap, könyv, ékszer stb. A fantáziátokra van bízva.

Időpont: 2018 07. 02-06

Ötnapos tábor 49 000 Ft/fő/teljes ellátással, napi háromszori étkezéssel

Előfoglalási kedvezménnyel (május 31-ig) 45 000 Ft.

Testvérkedvezmény van!

Előleg: 15 000 Ft (átutalással)

Jelentkezz itt vagy konkolyedit66@gmail.com, 30 399 2137 telefonszámon.

A tábor szakmai programját, ahogy tavaly is, Schwanner Róbert fotótanár vezeti, a táborvezető Horváth Judit le

( a kiemelt kép a két évvel ezelőtti táborban készült, amelynek szakmai vezetője Bege Nóra fotográfus volt)

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.