Fotó tábor 2017. július 10-től július 14-ig

Időpont: 2017 július 10 -tól  – július 14 -ig
Helyszín: Élni jó ház,  Szár
Schwanner Róbert fotótanár és Dr. Bognár Andrea fényképész szakmai vezetésével.

A táborban megtanulhatod hogyan kell fotózni. Hozz kamerát, vagy telefont, amivel szeretnél majd otthon is képeket készíteni. A táborba felsőtagozatos és középiskolás korú gyerekeket várunk. Rengeteget fogunk fotózni, megértjük a képkészítés lényegét, s elsajátítunk egy olyan látásmódot, amivel könnyen meglátjuk az élet szépségét, amit meg is örökítünk. Megismerkedünk fényképezőgépek videó funkcióival is, és a filmkészítés alapjait is megtanuljuk. Sőt, a táborban megismerkedünk a mai képfeldolgozó programokkal, és kipróbáljuk azokat a lehetőségeket, amelyek ezek a szoftverek rejtenek. A táborban készült képeket, videókat a tábor végén letölthetitek a személyes mappátokból.
A gyerekek igényeihez alkalmazkodunk, így 40-60 perc fotós foglalkozás után 10-20 perces más jellegű tevékenységgel kötjük le őket.
Ezek lehetnek tollasozás, focizás, valamint egyéb szabadban zajló játékok ( Adj király katonát, Számháború).
A táborban az ételeket együtt készítjük el, mindennap másokkal, akik aznap egyéb konyhatündéri feladatokat is ellátnak.  Egyik nap kirándulunk, jó idő esetén fürdünk a tatai tóban.

tabor12_átméretezve

Kedves Edit!
Fantasztikusak a fotók!!!!! :) Imádom nézegetni őket! Köszönet értük! Tegnap, mikor beszéltem Ábellel, éreztem, ahogy ő gazdagodott az egész szári léttől, tábortól, fotózástól, Nóriéktól, almasütéstől, dagasztástól, színektől, hangulatoktól – úgy én is feltöltődtem…rajta keresztül. Azért írom le most, mert ha odaérek, nem tudom majd elég jól kifejezni. Hála érte Edit, Nóri, Vera és a többiek!

 

tabor4_átméretezve

Egyik nap kinn alszunk a szabadba, az esték egyébként is tábortűz mellett zajlanak közös énekléssel, gitározással.

Szia Edit,
Elvileg Léna nem hagyott ott semmit. Kivéve talán a szíve egy részét, mert most meg itthon kicsit pityergős, mert úgy hiányoztok neki! Még egyszer köszönjük, és gratulálunk ehhez a kis élnijó helyhez, amit kialakítottál Száron! Szerintem jövőre mindenképp újra találkozunk, már amennyire rajtunk múlik. Ja, és felfedeztük végre a honlapot, ahol a képek vannak. Csodásak lettel! Anett azt mondta, jövőre ő is beiratkozik a táborba, annyira tetszett neki a végeredmény!
További szép nyarat, jó munkát és sok örömet a táborlakókhoz!
Üdv,
Gábor

taborozok3_átméretezve

 

 

Olyan felső tagozatos és gimnazista korú gyerekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek rajzolni, festeni, fotózni, közösen játszani! A tábor ára teljes ellátással: 33 000 Ft; amiből jelentkezéskor 10 000 Ft-ot utaljatok át a kapcsolat menüpontban található számlaszámra. A közlemény rovatba, kérlek, tüntessétek fel a gyermek nevét és a tábor időpontját. SZÉP kártyát is elfogadunk.

Részletes program: Hétfő délelőtt: megérkezünk, helyet keresünk, ismerkedünk.

délután: A technikai alapokat elsajátítják a gyerekek, megismerik a fényképezőgépük adottságait.

Kedd délelőtt: Makrofotózás.

délután: Portréfotózás.

Szerda délelőtt: Fekete-fehér portréfotózás.

délután: Kettesével séta a faluban, s egy-egy részlet fotózása.

Csütörtök: Jó idő esetén a tatai tónál strandolunk, közben kisfilmet készítünk, sportfotózunk.

Péntek délelőtt:  Összefoglaljuk az eddigieket, mindenkit egyenként értékelünk, a legjobb képeket elemezzük, megadjuk az elérhetőségeket, ahonnan mindenki elérheti a személyes mappáját, ahonnan letöltheti a képeit.

 

Jelentkezés: konkolyedit66@gmail.com, vagy a 30 3992137

(A képek az előző alkotótáborban készültek, amelyet Bege Nóra és Éder Vera vezettek.)

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.