4 étel, ami garantáltan ízleni fog – Főzősuli ehető vadnövényekből

Nem titok, hogy egy csomó vadon termő növény ehető. Itt van például a tyúkhúr, amiből fantasztikus mártás készülhet, vagy itt a salátaboglárka, a csalán, az ibolya, az erdei mályva, az erdei madársóska, hogy csak a közismertebbeket említsük. Az Élni jó ház konyhájában, Száron (Rákóczi u. 10) április 22-én 11.00-17.00 között ezekből fogunk ízletes ételeket készíteni Edittel.

Itt a helyed, ha őszintén rajongsz a különlegesen finom ételekért, és szeretnéd megkapni a receptjét,

ha meg akarsz ismerkedni azokkal a növényekkel, amelyek korábban érnek, mint a veteményeskert lakói,

ha garantáltan vegyszermentes, egészséges ételekre vágysz,

ha ritka tudásra szeretnél szert tenni, hiszen Horváth Judit segítségével növényfelsimerő túrára indultok, amiből aztán a finom ételeket készítjük,

ha szeretsz jó társaságban lenni, szívesen főzöl másokkal,

ha kedveled a gyertyafényes vacsorákat, mert az elkészett éteket együtt fogyasztjuk el gyertyafényes kerti parti keretében,

ha valaki ismeri az ehető vadon termő növényeket, és azok elkészítési módjait, akkor igazán értékes tudás birtokosa!

Dönts és jöjj el hozzánk Szárra, az Élni jó házba!

A tervezett menü: Sparhelten sült csirke borókabogyóval, mályvával, madársóskával és mézzel, Tyúkhúr mártás tejszínnel, céklasaláta dióval, házi tészta olivaolajon pirítva, pászka szezámmaggal és mazsolás csokislepény Élni jó ház módra.

Az ételeket Konkoly Edittel készítitek el.

Sziasztok, Konkoly Edit vagyok. Több mint tíz éve főzök nagyobb és kisebb csapatoknak, csoportoknak, családoknak az Élni jó ház konyhájában falusi vendégasztal keretében. Szenvedélyemmé vált a szabad tűzön való főzés. A különlegesen finom ételekkel szívesen vendégül látok másokat, és most úgy döntöttem, tudásomat másokkal is megosztom. Gyere és főzz velem!

                   

időtartam: 2018.04.22. 11.00-17.00

Ára: 8000 Ft/fő

A létszám limitált, maximum 8 fő!

jelentkezés: elnijowebaruhaz.hu, vagy  06303992137 vagy konkolyedit66@gmail.com

 

Rólunk mondták:

Sokkal jobb együtt főzni, mint egyedül. Jó volt a hangulat, és a társaság is. (Sz. Judit)

Elképesztően finom lett az étel, amit először nem gondoltam, amikor a tyúkhúrt daraboltam a deszkán. (Sz. Eszter)

Nekem az tetszik az Edit konyhájában, ami a régi falusi asszonyok együttlétét idézi, hogy valami különleges születik, olyan, amit még sohase ettem.  Ráadásul először minden bonyolultnak tűnik, de aztán hirtelen összeáll, és végtelenül egyszerű lesz, olyannyira, hogy az ember maga is elhiszi, hogy képes rá. Örülök annak is, hogy a lányom megtanulta, milyen érzés tésztát gyúrni.  ( V. Kati)

Egészen más itt megkérni a lányomat, hogy pucolja meg a sárgarépát, mint otthon a saját konyhánkban. Itt, ebben a közegben, anyák és lányaik között valóban át lehet élni az együttalkotás örömét. És én, mint rutinos háziasszony  is tanultam valami újat. (Sz. Emese)

Nekem olyan volt ez az egész, mint valami varázslat. Először minden olyan lassúnak tűnt, aztán mégis minden gyorsan kész lett, és kimondhatatlanul finomra sikerült. ( V. Bori)

Egyszerűen készítettünk el egészen különleges ételeket, és bár nem tűnt soknak, mégis mindenki jól lakott belőle. Az pedig, hogy saját magam gyúrtam a tésztát, elképesztően jó érzés volt. S szerfölött finomra sikerült. (B. Édua)

Én egy kicsit féltem az ehető vadnövényektől, de egyáltalán nem volt „vad” íze, sőt. A kézzel gyúrt tészta, pedig végtelnűl finom volt. Most jöttem vissza Olaszországból, ahol tényleg értenek a tésztákhoz, de még ott sem ettem ehhez hasonlót. (K. Margita)

A sparherlten készült csirke, amihez a mártás készült, semmihez sem hasonlítható. Egyszerűen káprázatosan finom! ( A. Gábor)

 

 

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.